RASSPECIAL & MEDLEMSTRÄFF
11-13 MAJ 2018 I KLÅVASTEN

 
Rasspecialen i Klåvasten gick av stapeln helgen 11-13 maj med kombinerad medlemsträff och inofficiell utställning för rasklubbens medlemmar.
Arbetsgruppen för utställningar hade jobbat hårt för att det skulle bli en riktigt trevlig helg och jag tror nog att alla som var där ansåg att de lyckats mycket bra! Berit Johnson och Eva Ängwald var på plats och gick ut hårt redan på fredagens eftermiddag, genom att hålla ”utbildning” i hur det går till på en utställning. Det var riktig många som deltog, vilket var väldigt kul! Vi hoppas förstås att det - tillsammans med lördagens utställning - ger mersmak så att det blir ännu fler utställare nästa år.
 
Efter utställningsträningen var det dags att tända grillen och vi var ca 20-25 personer som åt medhavd grillmat och umgicks och hade väldigt trevligt. Självklart deltog även en del fyrbenta, med förhoppning om att få smulor från någons bord...
 
Lördagens inofficiella utställning började klockan 10 och vår domare för dagen var Pernilla Hallgren Pettersson. Hon hade med sig egenhändigt gjorda prisrosetter i de belgiska färgerna, som hon gav till alla deltagare. Förutom de sedvanliga klasserna hade utställningsgruppen även anordnat tävling om Vackraste huvud, där Mischa (Lavettens Michelle) vann och Bästa par, där ”tvillingarna” Bobelz Simon & Sally fick första pris. För yngre deltagare gick det bra att anmäla sig till Barn med hund. Det gjorde Lisa, som tillsammans med Laban var väldigt duktig trots att det var allra första gången. Vi hoppas att vi får se det ekipaget även nästa år förstås!

 
Övriga klassvinnare denna dag var:
 

Hanar
Juniorklass Allday Cactus
ägare Mikael Bjusen
Unghundsklass Kajtelas Laban
ägare Malin Augustsson
Öppen klass Bobelz Simon
ägare Eva Ängwald och Eva Siggstedt
Chanmpionklass MalibuPinaColada
ägare Eva Ängwald och Eva Siggstedt


 

Tikar
Juniorklass  Allright Scilla
ägare Mariana Femling
Öppen klass Bobelz Sally
ägare Eva Ängwald och Eva Siggstedt
Championklass Bobelz Olga
ägare Eva Ängwald och Eva Siggstedt
Veteranklass Corinnas Primula
ägare Marie-Louise Dickér 

BIR Malibu PinaColada
BIM Allright Scilla

På eftermiddagen blev det först prova-på-aktiviteter där Carina Moberg och Elisabeth Olsson höll i Rallylydnaden. Vi fick också en fin uppvisning i freestyle av vår mest framgångsrika allround schipperkeägare Ann-Louise Våring och hennes Damina.
 
Vid tre-tiden blev så äntligen dags för födelsedagstårta. Det var Agneta Johanssons Kennel Corinnas som firade 50-årsjubileum genom att bjuda alla närvarande på flera sorters hembakt, samt två väldigt fina och goda tårtor.
På kvällen var det dags för middag för dem som så önskade och vi fick då ta del av en mycket god buffé ordnad av ägarna Gunilla och Anders Löfvenborg.

Överlag var det en väldigt väl arrangerad helg med härligt många deltagare. Vi hade också tur med vädret, även om det kom en och annan regnskur. Våra värdar gjorde allt och lite till för att vi skulle trivas och vi fick själva mycket positiv återkoppling när det gällde våra medtagna hundar - Gunilla tyckte de var sååå tysta och väluppfostrade... Och hon verkade faktiskt mena det.

Till Klåvastens vandrarhem i närheten av Skövde återvänder vi mer än gärna!


 

Plats: Klåvastens Vandrarhem, Skövde. 
"Drygt en mil norr om Skövde finner ni Klåvasten som erbjuder prisvärda rum i en lantlig miljö. Här kan ni koppla av med naturen runt knuten och ta del av gårdens spännande historia."

Vill du veta mer om Vandrarhemmet och boka rum för helgen så titta in på hemsidan www.klavasten.se


Bokning av platser och rum gör du direkt till vandrarhemmet på telefon 0733 34 01 23 eller via deras bokningsformulär.